Zhodnocení NW Tour Brno

V Brně opět počasí vyšlo jako na objednávku a okolím brněnské Líšně pochodovaly a tentokrát i pobíhaly desítky běžců a stovky příznivců nordic walkingu.

Vynikající slunná předpověď počasí se naplnila a skupinky příznivců běhu a severské chůze přicházely celé sobotní dopoledne 27. května k hotelu Velká Klajdovka v Brně Líšni. Zde kolem 9. hodiny začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobo startovného obdrželi energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty. Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení nordic walkingových holí. Toto zastavení bylo zpestřené o spolupráci s Běžeckým klubem Brno (BKB), účastníci si mohli vyzkoušet jak běh v přírodě s instruktory BKB, tak nordic walking se známými certifikovanými instruktory z chodec.com Brno. Po 10 hodině se slova ujal profík každým coulem, instruktor nordic walkingu Daniel Kotas z Brna, přítomné seznámil se správnou technikou nordic walkingu, informoval co to vůbec nordic walking je, jaké správné hole používat atd. Před půl 11 se registrovaní chodci rozdělili na dvě skupiny podle délky trasy a skupinu běžců. Kratší trasu cca 4km vedl právě Dan Kotas. Měla jsem tu čest zúčastnit se vycházky s nimi a upřímně mohu říct, že vtipnější a účinnější instruktáž a průběh procházky jsem ještě nezažila. Patří mu velký dík!! Jak pronesl trefně jeden z účastníků naší skupiny na adresu Dana Kotase: “Ten chlapec, ten se vám fakt povedl“, to hovoří za vše. Určitě si krásnou vycházku, technicky i fyzicky náročnější, v délce cca 6 km užila i druhá část registrovaných, kterou vedly instruktorky Evča a Marina. Možná jste někteří měli tu čest v sobotu dopoledne potkat nekonečného hada nadšenců s hůlkami či běžců kolem lomu Hády či na v Národní přírodní rezervaci Hádecká planinka. Vycházku chodců křižovaly skupinky běžců z BKB Brno a nordikáři je povzbuzovali potleskem a hlasitým pokřikem. 

Po návratu čekalo na účastníky skvělé občerstvení, které připravil významný partner této akce Hotel Velká Klajdovka – gulášová polévka, grilované výborné klobásky, pivo, limo, teplé nápoje a další. Hotelu Velká Klajdovka patří velký dík! Kolem půl druhé zahájil předseda ČKNW Radek Douša tolik očekávanou tombolu. Zúčastněné děti losovaly jak o život, radost v jejich očích udělala i výhra třeba ve formě vodní bomby či bublifuku. Těm, kteří měli štěstí a vyhráli, patří gratulace, ostatním bude přát štěstěna třeba na příštích akcích NW TOUR 2017. 

Po skončení akce někteří zůstali, navštívili zahrádku či pivnici zmíněného hotelu a vychutnávali si posezení s přáteli. Velké poděkování patří generálnímu partnerovi této akce: Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, hotelu Velká Klajdovka, organizátorům akce Evě a Danovi Kotasovým – chodec.com, BKB, zástupcům CKNW a partnerům akce: Česká unie sportu, Rádio Krokodýl, kancelář Brno – Zdravé město, ZOO Brno, Alpsport, a další. 

Určitě se za příští rok s vámi rádi potkáme opět v Brně nebo ještě letos na dalších zastaveních NW TOUR 2017.