Zhodnocení NW Unhošť 01.05.2018

1. Máj jsme oslavili s procházkou po Unhošťských mlýnech – údolím Kačáku v rámci Nordic Walking Tour 2018.

Když oslavy 1. máje, tak se vším všudy. Průvody příznivců nordic walkingu se vydaly již tradičně tuto neděli 1. května 2018 s holemi v ruce na procházku údolím Kačáku po Unhošťských mlýnech. Český klub nordic walking připravil na první květnový den dvě krásné trasy – jedna 6 kilometrová, druhá 12 kilometrová, obě startovaly ze hřiště TJ Unhošť ve Smetanově ulici v Unhošti.  Vzhledem k lepší organizaci ´“povycházkového“ doprovodného programu – opékání špekáčků a losování bohaté tomboly, jsme se rozhodli udělat časově odlišné dva starty pro krátkou a delší trasu – zájemci o delší vycházku vyrazili v 10 hodin a účastníci kratší trasy v 11 hodin. Na startu byly k dispozici mapky obou tras, přestože trasy byly dobře značené a s každou skupinou šel certifikovaný instruktor nordic walkingu. Příchozí se registrovali až 11 hodin. Vždy cca 15-20 minut před startem jednotlivých tras probíhaly s instruktorkami nordic walkingu velmi důležité rozcvičky a protahovací cviky. V rámci startovného každý obdržel nealko nápoj, energetickou tyčinku a startovní číslo slosovatelné v bohaté tombole. Toto startovní číslo sloužilo zároveň jako poukázka na špekáček, s chlebem a hořčicí, které se po návratu opékaly na přírodním ohništi.

Na delší trati byla zajištěna prohlídka dokonale zachovalého mlýna Proškova mlýna s odborným výkladem pana Bočka. Na obou tratích se všem věnovaly zkušené, certifikované sportovní instruktorky Iva Černíková a Martina Vernerová.

Všichni se shodli na tom, že se akce vydařila, ostatně, jako vždy.

Na každém zastavení, které je spíše sportovně-společenskou akcí, se seznámíte

se správnou technikou pod vedením zkušených certifikovaných instruktorů, pobavíte se s přáteli a na závěr můžete vyhrát hodnotné ceny v tombole. Vítán je každý, kdo se chce naučit NW a projít se na čerstvém vzduchu.

Velké poděkování patří partnerům akce: Místní organizaci Českého červeného kříže, Městu Kladno, České unii sportu a Středočeským vodárnám. Za pomoc děkujeme rádiu Relax a samozřejmě všem pořadatelům a organizátorům z SK Outdoor a Českého klubu nordic walking.

Více informací o akci i celém projektu Nordic Walking Tour najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz , www.skoutdoor.cz a FB