Zhodnocení Český ráj - Malá Skála 26.05.2018

Byli jsme v ráji, ano NORDIC WALKING TOUR 2018 zavítal v sobotu 26.5.2018 do Českého ráje

Turistické centrum Českého ráje, malebné středisko Malá Skála hostilo již od pátku některé účastníky dalšího, tolik žádaného zastavení Nordic walking tour. Ti, kteří nepřijeli již v pátek s vidinou příjemně stráveného víkendu, tak dorazili v sobotu přímo na akci a určitě nikdo nelitoval. Počasí jak na objednávku, sluníčko doslova pálilo a desítky příznivců se zaregistrovaly v prostorách tzv. Žluté plovárny – SUNDISK Family. Samozřejmě nechyběla tradiční rozcvička a instruktáž, tentokrát pod vedením certifikované instruktorky Martiny Vernerové. Krátce před polednem jsme všichni vyrazili na slíbenou vycházku směr Suché skály. Délka vycházky cca 10 km nebyla až tak nejhorší, ovšem počáteční převýšení bylo značné, ale stálo to za to, hlavně za ty krásné výhledy ze skalních masívů.  

Naše vycházka vedla směrem k Suchým skálám - výhled na protilehlé hrady Pantheon a Frýdštejn, dále jsme pokračovali do první části Besedických skal - do skalního bludiště Chléviště, kde na nás čekalo několik zajímavých vyhlídek a jeskyní. Pokochali se výhledem na Ještěd, Ralsko i Bezděz a pokračovali i do druhé části Besedických skal – do skalního městečka Kalich, na vyhlídku Českých bratří, k tzv. Modlitebně. Po dalším putování skalním bludištěm Kalich nás čekala již poslední - Besedická vyhlídka, odkud byl krásně vidět vrch Kozákov. Příjemně unaveni a plni dojmů ze zdolaných skalních vyhlídek a příjemného ochlazení ve skalním bludišti jsme se všichni těšili na zasloužené občerstvení v podobně chlazených nápojů či nějaké dobré bašty. To vše proběhlo v restauraci ve vesničce Besedice. A pak už nás čekal poslední výstup, a to na vrch Sokol, odkud je opravdu báječný výhled právě na Suché skály a cestou zpět do Malé Skály ve stínu lesa opět výhled na protilehlý Pantheon.

Po návratu z překrásné procházky čekala účastníky v prostoru startu a cíle již tradiční tombola, která se neobešla bez humorných hlášek a komentářů. Všichni toto zastavení nordic walking ocenili na jedničku a s přáním, aby se též stalo tradicí. V tomto kraji je opravdu nepřeberné množství krásných turistických tras. I nordic walking je možné zde obohatit o plavbu po Jizeře na raftu či kanoi, cyklovyjížďku či projížďku na koloběžce, takže kdo ví?:-) Třeba na příští rok vymyslíme nějaké zpestření.

Někteří po posezení ve Žluté plovárně spěchali na vlak, někdo si protáhl tento víkend až do neděle, navštívil Boučkův statek či Maloskalský pivovar (mimochodem skvělé jídlo a pivo!) nebo zvolil jinou další sportovní aktivitu.

Prostě v Českém ráji to žije!

Nyní se již můžete těšit na další zastavení Nordic walking tour 2018, a to 23.6.2018 v Řevnicích u Prahy. Bude také tak trochu netradiční -  rámci Nordic Walking Challenge poznáte, že tento sport mohou provozovat i nevidomí účastníci a čeká Vás zde velmi bohatý doprovodný program. Neváhejte a určitě dorazte! Těšíme se.

www.skoutdoor.cz , www.cknw.cz , www.nordicwalkingtour.cz   , www.nwccr.cz