NW Slavonice 21.04.2018

Sobota, 21. Duben 2018

Nordic Walking Tour 2018 pokračuje dalším velmi žádaným druhým zastavením, již tradičně v jihočeských Slavonicích a okolí.

O víkendu 21. dubna 2018 zavítají do Slavonic desítky či stovky příznivců Nordic Walkingu z celé republiky i zahraničí. Doufáme, že nám bude přát počasí jako zatím vždy ve Slavonicích. Neváhejte, vezměte své přátele, kamarády, rodinu a přijeďte strávit pohodový víkend nebo jen krásnou procházku nezapomenutelnou přírodou České Kanady, při které zažijete spoustu nezapomenutelných zážitků a prostě si Slavonice zamilujeteJ

Akce začne již ráno na slavonickém náměstí, kde za rytmu hudby DJ Danyho budou roztáčet své kruhy fandové hula hoop.

V dopoledních hodinách od 9.35 do 10.45 hodin též začne registrace již druhého zastavení celorepublikové Nordic Walking Tour 2018. Registrovaní účastníci i ostatní návštěvníci Slavonic budou mít možnost zapůjčit si nebo i zakoupit Nordic Walking hole a vyzkoušet si tento zdraví prospěšný sport. Dále budou moci navštívit stánek generální partnera této akce Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR, kde se určitě dozví spoustu zajímavých informací o programech a bonusech pro pojištěnce ať už stávající či potencionální.

Před polednem v 11 hodin, po instruktáži Nordic Walkingu a krátké rozcvičce, vyrazí skupiny pochodníků za doprovodu certifikovaných instruktorů buď na vlak, anebo rovnou na vycházku ze Slavonic směrem do Mutišova. Vycházku si jistě užijí všichni pochodníci bez rozdílu kondice a věku. Budou připraveny dvě trasy 7 km a 12km a jako vždy si jistě vychutnáte krásnou podívanou a zajímavou procházku okolím Slavonic.

Kratší trasa – 6,7 km – povede ze Slavonic přes Monserrat do Mutišova, kde navštívíme věhlasné Mutišovské trhy -  bylinky, řemeslné dílny a další překvapení. Trhy začínají cca kolem 13 hodiny. Z Mutišova pojedeme zpět do Slavonic vlakem v 16.38 hodin.

Delší trasa – 12 km - účastníci této trasy pojedou ze Slavonic vlakem v 11.07 hodin do Urbanče a odtud půjdou procházkou přes Hejbalův Mlýn, Spálený Mlýn, Velflův Mlýn, Loucký Mlýn a Mutnou též do Mutišova, kde se na Mutišovských trzích - bylinky, řemeslné dílny a další překvapení, potkají se skupinou účastníků kratší trasy a společně pojedou do Slavonic vlakem v 16.38 hodin.

V 17 hodin proběhne na náměstí Míru ve  Slavonicích tradiční bohatá tombola, a tak si účastníci kromě krásných zážitků z procházky a trů, odnesou i drobné dárky z tomboly, které věnovali partneři této akce. Velké poděkování patří i jim. Jsou to především: Město Slavonice, Volba pro Slavonicko, Hotel U růže, Bejčkův mlýn, SK Outdoor, WT Concept s.r.o. a další.

Více informací o celé NW TOUR 2018 průběžně najdete na www.nordicwalkingtour.czwww.skoutdoor.cz, www.cknw.cz a na FB.