Zhodnocení Zlaté Hory 07.10.2017

Celorepublikový projekt Nordic Walking Tour 2017 pokračoval svým jedenáctým zastavením ve Zlatých Horách.

8. ročník NW Tour pokračoval svým 11. zastavením jako součást 40. ročníku Zlatohorského trekingu. Již od časného rána se registrovali účastníci na trati od 5ti do 50ti km! Největší zájem byl o střední 15km dlouhou trasu na kterou bylo vydáno přes 300 startovních čísel! Celé organizace se velice dobře zhostili členové Zlatohorského trekingu, SK Outdoor a Českého klubu nordic walking.

Hlavním partnerem akce byla Zdravotní pojišťovna ministerstva vnitra ČR.

Od časných ranních hodin přicházely do Městského informačního centra Zlaté Hory – Jeseníky skupiny chodců, běžců, rodinných týmů i celých sportovních oddílů. Zájemců o vycházku s nordic walking holemi bylo až překvapivě hodně ze strany rodin s dětmi a mladých sportovců. Spolu se startovním číslem bylo vydáváno občerstvení na trasu a pozornosti od partnerů akce. Po instruktáži a nezbytné rozcvičce vycházely skupiny chodců za doprovodu zkušené instruktorky Kristiny Schejbalové na 15 km dlouhou trasu. Na trasách mohli účastníci obdivovat přírodní a kulturní zajímavosti regionu, hornický skanzen Zlatorudné mlýny, nebo poutní místo Panna Marie Pomocná. Na trasách byla rozmístěna občerstvovací stanoviště s nezbytným razítkem do startovní karty.

V odpoledních hodinách se příjemně unaveni, plni dojmů vraceli účastníci zpět do prostoru startu, kde dostali pamětní Zlatohorský diplom a opět něco na zub.

Kdo přišel, jistě nelitoval, při nejmenším udělal pár (tisíc) kroků k upevnění svého zdraví. Kdo nepřišel, může svoji absenci ještě napravit na dalších zastaveních NW Tour 2017.

Děkujeme všem partnerům, kteří tento projekt podpořili, zejména Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Zlatohorským trekařům a instruktorce Kristině Schejbalové

Více najdete na www.skoutdoor.cz www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz

Kontakt: Český klub nordic walking / tel. 739086447 / e-mail: radek@cknw.cz

Nordic Walking Tour je celorepublikový projekt, který byl zahájen v roce 2010. Za celou dobu trvání projektu se pod vedením instruktorů Českého klubu nordic walking seznámilo s tímto zdraví prospěšným sportem více než 16 tisíc účastníků akcí konaných v různých regionech České republiky.

Příjemným překvapením je stále se snižující věkový průměr na našich akcích, více se zúčastňují rodiny s dětmi a mladí lidé v produktivním věku. Díky soustavné osvětě dnes více lidí ví, že severská chůze – nordic walking pomáhá řešit, alespoň částečně, naše civilizační neduhy!