Zhodnocení zastavení tour - Křivoklát 28.09.2016

Nordic walking v Křivoklátu si opět všichni pochvalovali

Křivoklátská etapa se tentokrát konala v Den české státnosti, ve středu 28. 9. 2016.

O den volna na svatého Václava, za úžasného počasí babího léta s netradičně rozdílnými dvěma časy startů – delší trasa startovala před 11 hodinou a kratší ve 13 hodin, dorazili do Křivoklátu desítky příznivců nordic walkingu.

Čas před startem využila řada účastníků k návštěvě stánku hlavního partnera tohoto zastavení Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra ČR.  Zde se dozvěděli vše o produktech pro pojištěnce, výhodách a mohli si nechat změřit tlak, než vyrazí na start. Mnozí z účastníků byli svým zdravotním stavem ne vždy mile překvapeni. Je třeba se více věnovat sportu, pohybu, lépe se stravovat a nejlépe se nestresovat :-)

Registrace probíhala v prostoru startu a cíle ve sportovním areálu Kolečko v Křivoklátě za ranní rosy již od 9 hodin. Tento čas využili pro registraci hlavně zájemci a účastníci tzv. delší trasy, která startovala před 11 hodinou a skrývala v sobě naučnou stezku Brdatka. Ta dovedla účastníky až do Zbečna. Zde si mohli prohlédnout historickou památku Hamousův statek, okolí Berounky či se občerstvit v některém z místních pohostinství. Ve 14.20 skupina několika desítek nordikářů nastoupila do vlaku směr Křivoklát a zde u Kolečka na ně již čekal produkční tým.

Zájemci o kratší trasu cca 6 km, která v sobě skrývala naučnou stezku Paraplíčko, startovali ve 13 hodin. Vycházka vedla též k vyhlídce Paraplíčko a dále okruhem křivoklátských lesů směr zpět do Křivoklátu. Nebyla vůbec jednoduchá a některá převýšení byla horší než na delší trase. Přesto desítky nordikářů vše zvládly a moc se jim trasa líbila. A to není nikdy zadarmo, bez fyzické námahy a potu.  :-))

Závěrem celé, opravdu pohodové, etapy byla tradičně štědrá tombola s dárky od sponzorů a partnerů akce a vydatné občerstvení, které se stalo pozdním obědem všem unaveným, ale spokojeným více než 120 účastníkům.

Je pozitivní, že kromě těch stálých a věrných, přibývá na Nordic Walking Tour etapách stále více nových tváří. A to napříč generacemi, od těch nejmenších, kteří přichází se svými rodiči i prarodiči, tak i těch, kteří se mohou svým věkem řadit k veteránům.

Poděkování patří hlavnímu partnerovi tohoto zastavení Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra České republiky, personálu sportovního areálu Kolečko a samozřejmě produkčnímu týmu CKNW.

Takže příště 30. října 2016 v Divoké Šárce v Praze, snad nám opět bude přát počasí!

Více na www.cknw.czwww.nordicwalkingtour.cz či na FB.