Zhodnocení zastavení - Divoká Šárka 30.10.2016

Podzimně zbarvená Divoká Šárka přivítala v neděli 30. října 2016 desítky účastníků Nordic walking Tour 2016 

Ani předpověď a rady známé rosničky v sobotu večer na ČT 1, kdy bylo při předpovědi počasí řečeno, že když na nordic walking do Divoké Šárky, tak jedině s pláštěnkou či nepromokavou bundou, neodradily desítky příznivců nordic walkingu.  Byť ráno bylo chladné a nevlídné, kolem poledne se rozjasnilo a Divoká Šárka se nám ukázala v plné podzimní kráse.

Již kolem poledne přicházeli první účastníci k registraci tohoto zastavení NW TOUR 2016. Po zaregistrování si mohli zapůjčit hole, prohlédnout si překvapení v tombole a dát si něco na zahřátí či na posilnění před cestou v místní restauraci SK ARITMA Praha s názvem“ Za pět minut dvanáct“.  NW instruktorky Jiřinka, Lída a Štěpánka předváděly správnou techniku nordic walkingového kroku a v případě zájmu se individuálně věnovali nováčkům i pokročilejším. Kolem jedné hodiny odpoledne odstartoval předseda CKNW tuto nádhernou vycházku a dlouhý „had“ několika desítek pochodníků se „pustil“ do Divoké Šárky. Trasa vedla k nádherné vyhlídce Dívčí skok, po té pochod pokračoval na další vyhlídku „Hradištko“, která je též velmi oblíbená na piknik či jen tak relax v trávěJ Pomalu jsme se z kopce spustili k přehradě – vodní nádrži Džbán a podél potoka jsme se jednou méně známou zkratkou dostali ke známému koupališti. Dále vycházka vedla údolím Divoké Šárky, hlavně přírodními trasami podél potoka s nádhernými zákoutími a výhledy. Poslední táhlý kopec dal mnohým trochu více zabrat, ale vždyť je třeba něco udělat pro svou kondičku a dobrý pocit, neboť vidina chlazeného piva a něčeho dobrého k snědku provázela snad každého z nás.

Všichni zdárně dorazili spokojení do cíle, kde se zahřáli či posilnili a hlavně probíhala živá diskuse o dalším – posledním zastavení Nordic Walking Tour 2016, které se uskuteční ‚
12. listopadu 2016 ve vinařské oblasti Modré Hory – Vrbice, Bořetice, Kraví Hora a Kobylí. Kolem 15 hodiny proběhlo tradiční losování tomboly a ankety, některým přálo opravdu štěstí a Ti, co nic nevyhráli, tak třeba příštěJ

Poděkování za toto velmi zdařilé zastavení patří pořadatelů, instruktorům a partnerům akce: České unii sportu, CKNW, SK Outdooru, Garminu, Gabelu, B-rinku a dalším.

Více na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz

Těšíme se na Vás na závěrečné akci o víkendu 11. – 13. 11. 2016 na Jižní Moravě.

Tým CKNW