Zhodnocení Luhačovice

Do Pozlovic se vydaly desítky příznivců nordic walkingu z celé České republiky. Letní zastavení Nordic Walking Tour se letos již po druhé ve své historii konalo v lázňsjkém městysu Pozlovice u Luhačovic. Kdo měl zájem a čas, neváhal a dorazil za krásného letního slunného počasí v sobotu 3. června 2017 k hotelu Vega v Pozlovicích. Nad očekávání organizátorů, kteří byli velmi mile překvapeni, přišly i v horkém letním dni, kdy se teploty šplhaly nad 30 stupňů Celsia desítky příznivců nordic walkingu. Přivítali jsme nordikáře z Beskyd, Jeseníků, z okolí Brna, ale i Třeboně, Prahy, Středních Čech a samozřejmě s místními. Spousta účastníků z větší dálky spojila tuto akci s příjemně stráveným víkendem či prodlouženým víkendem v tomto lázeňském městě. Za skvělou přípravu, organizaci a propagaci této akce bychom chtěli v úvodu poděkovat hlavně městysu Pozlovice, místnímu aktivnímu sportovci Mirkovi Bětíkovi a instruktorkám Aleně Knapové a Kristině Schjebalové.

Od 10 hodiny se začaly u hotelu Vega registrovat desítky příznivců nordic walkingu. Úvodem všechny přivítal předseda Českého klubu nordic walking Radovan Douša. Instruktorky Alena a Kristina přítomné seznámily se značením tratí, kudy trasy povedou. A začaly velmi zajímavou a netradiční rozcvičku. Akce se zúčastnila i paní starostka Ing. Olga Tkáčová přivítala též jménem městysu Pozlovice všechny přítomné, byla velmi potěšena, že se zde akce koná a přislíbila i spolupráci a podporu v dalších ročnících. Jako správná nordikářka se aktivně zúčastnila a přítomné na trati obohatila svým výkladem o zajímavostech v okolí.

Mirek Bětík připravil nádhernou trasu v délce cca 11 km, kdy jsme se vyšplhali na nejvyšší kopec okolí Komonec, po té jsme navštívili zříceninu hradu Starý Světlov, prohlédli si krásnou lesní studánku Sojsinka a ochutnali sirný pramen. Po návratu všech účastníků následovalo zasloužené občerstvení v hotelu VEGA, výborná gulášovka a tradiční bohatá tombola, ve které vyhrál každý. 

Hlavní poděkování patří generálnímu partnerovi, Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Městysu Pozlovice, hotelu VEGA za profesionální servis po celou dobu akce a dalším organizátorům akce.

Je pro nás velmi potěšující, že naše akce mají smysl a zúčastňuje se jich stále více lidí, kteří pečují o své zdraví. 

Více o naleznete na www.nordicwalkingtour.czwww.cknw.cz , www.skoutdoor.cz a FB.

Rádi Vás uvidíme na dalším velmi zajímavém zastavení 24. 6. 2017 v Kladně, které nese název Kladno – Kačice je stejně dobré jako Praha – Prčice. Sledujte weby a FB a dozvíte se o tomto zastavení více!