Zhodnocení Brno – Klajdovka

V Brně jsme se snažili překonat loňský rekord v počtu registrovaných účastníků, ale bohužel díky nepříznivé předpovědi počasí se nepodařilo. Ale to vůbec nevadí, kdo přišel, nelitoval. Počasí vyšlo jako na objednávku a okolím brněnské Líšně pochodovala více než stovka příznivců nordic walkingu

I přes nepříznivou předpověď počasí se příznivci a nadšenci nordic walkingu nenechali odradit a dobře udělali. Počasí vyšlo úplně suprově, po celou dobu vycházky svítilo i sluníčko a mírně pofukoval větřík, po předpovídaném dešti ani památky…

V sobotu 14. května již od rána u hotelu Velká Klajdovka v Brně Líšni se registrovaly skupinky příznivců nordic walkingu různých věkových kategorií.

Kolem 9. hodiny začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobného startovného obdrželi energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty.  Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení nordic walkingových holí.  Po 10 hodině se slova ujal profík každým coulem, instruktor nordic walkingu Daniel Kotas z Brna, přítomné seznámil se správnou technikou nordic walkingu, informoval co to vůbec nordic walking je, jaké správné hole používat atd. Před půl 11 se registrovaní rozdělili na dvě skupiny podle délky trasy. Kratší cca 4km vedl právě Dan Kotas a pomáhala mu instruktorka Betka. Měla jsem tu čest zúčastnit se vycházky s nimi a upřímně mohu říct, že vtipnější a účinnější instruktáž a průběh procházky jsem ještě nezažila. Patří oběma velký dík!! Jak pronesl trefně jeden z účastníků naší skupiny na adresu Dana Kotase: “Ten chlapec, ten se vám fakt povedl“, to hovoří za vše. Určitě si krásnou vycházku, technicky i fyzicky náročnější, v délce cca 6 km užila i druhá část registrovaných, kterou vedly instruktorky Evča a Marina. Možná jste někteří měli tu čest v sobotu dopoledne potkat nekonečného hada nadšenců s hůlkami kolem lomu Hády či na v Národní přírodní rezervaci Hádecká planinka.

Po návratu čekalo na účastníky skvělé občerstvení, které připravil významný partner této akce Hotel Velká Klajdovka – hrachová polévka, grilované výborné klobásky, pivo, limo, teplé nápoje a další. Kolem půl druhé zahájil předseda ČKNW Radek Douša tolik očekávanou tombolu. Zúčastněné děti losovaly jak o život, radost v jejich očích udělala i výhra třeba ve formě stříkací pistolky či významného dárku hodinek Swatch od společnosti Garmin. Těm, kteří měli štěstí a vyhráli, patří gratulace, ostatním bude přát štěstěna třeba na příštích akcích NW TOUR 2016.

Po skončení akce někteří zůstali, navštívili zahrádku či pivnici zmíněného hotelu a vychutnávali si posezení s přáteli. Velké poděkování patří hlavně organizátorům akce Evě a Danovi Kotasovým – chodec.com, zástupcům CKNW a partnerům akce: Česká unie sportu, Hotel Velká Klajdovka, Rádio Krokodýl, kancelář Brno – Zdravé město, ZOO Brno, Alpsport, Garmin, Jihomoravský kraj a další. Akce se konala pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška a starosty městské části Brno-Líšeň Mgr. Břetislava Štefana, který přišel účastníky osobně pozdravit.

Určitě se za příští rok s vámi rádi potkáme opět v Brně nebo ještě letos na dalších zastaveních NW TOUR 2016.

Více informací o celém projektu Nordic Walking Tour 2016 najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz a FB.