Unhošť 2016 - aneb jak to dopadlo

Na 1. Máje pochodovaly po Unhošťských mlýnech zástupy účastníků velmi zdařilé akce  Nordic Walking Tour 2016

Již třetí akci v pořadí má za sebou letošní seriál nordic walking výletů Nordic Walking Tour 2016, která je pořádána Českým klubem nordic walkingu (ČKNW).

1.května dopoledne se všichni zájemci o vyzkoušení si této zdraví přínosné fitness aktivity dostavili do prostorů fotbalového hřiště TJ Unhošť. Předpověď počasí byla lákavá, po sobotě plné sluníčka vyšlo přímo vzorové počasí pro vycházku i v neděli. Stovky příznivců nordic walkingu si nenechaly ujít tuto příležitost a dorazily na další oblíbenou akci.

Kolem 9. hodiny začala registrace prvních účastníků, kteří v rámci drobného startovného obdrželi, energetickou tyčinku, nápoj a drobné reklamní předměty.  Samozřejmostí byla možnost zapůjčení nebo i zakoupení nordic walkingových holí.

Stejně jako vloni i letos byly připraveny a vyznačeny dvě trasy – kratší o délce necelých 7 km a delší cca 13 km. Ti, kteří se rozhodli absolvovat delší trasu, měli výlet zpestřený o prohlídku Proškova mlýna i s odborným výkladem pana mlynáře Bočka. Po 10 hodině kvalifikované instruktorky Martina a Štěpánka začaly s povinnou rozcvičkou a protahováním, aby všichni vyrazili na trať dobře připraveni. Přesně na čas v 10.00 hodin odstartoval předseda ČKNW Radek Douša start na delší trať a v 11 hodin vyrazila další skupina, která si pro procházku údolím Kačáku a Černého potoka vybrala trať kratší.

Cestou byla opět, jak již je na akcích ČKNW pravidlem, velmi dobrá nálada. Účastníci přicházeli do cíle ve skupinkách, a i když někdo dorazil sám, vzápětí se dal do řeči s ostatními, bylo o čem mluvit a zážitků plno. Cíl byl opět na hřišti v Unhošti, kde všechny čekala zasloužená odměna v podobě buřtů s chlebem a hořčicí, které si pochodníci opékali na připraveném táboráku. Po 14. hodině následovalo losování tomboly. Jako lístek do tomboly posloužily vstupenky na akci a jako vždy do tomboly přispěli již tradiční partneři Tour. Po té někteří zůstali a vychutnávali si posezení s přáteli a plánovali účast na dalších akcích NW TOUR 2016. Velké poděkování patří hlavně organizátorům, generálnímu partnerovi tour Lesy ČR a dalším partnerům akce: Český červený kříž Unhošť, Česká průmyslová zdravotní pojišťovna, O Style Jablonec nad Nisou, Kompek Kladno, Garmin, Řeznictví Kulhánek Kladno a další. Určitě se za rok na 1. Máje s vámi rádi potkáme opět v Unhošti a možná i ještě letosJ Zaznívaly totiž ze všech stran ohlasy, že bychom Unhošťské mlýny mohli zopakovat někdy na podzim, když je krásně zbarvená příroda a třeba by i počasí vyšlo…. Jste pro?:-)

Více informací o celém projektu Nordic Walking Tour 2016 najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz a FB.