Zhodocení NW Kunratice 14.04.2018

Po roce opět ožil Kunratický les veselým klapotem nordic walking holí. 9. ročník celorepublikového projektu Nordic Walking Tour 2018 byl tradičně zahájen v sobotu 14. dubna v areálu restaurace U krále Václava IV. V Kunratickém lese.

Hlavními partnery akce byli: Hl. Město Praha a Pražská energetika, a.s.

Na startu se během dne sešlo více než stovka registrovaných zájemců o tento zdraví prospěšný sport. Přišlo i mnoho dalších přihlížejících, kteří se zajímali o techniku a vybavení. Za krásného počasí vycházely skupiny účastníků na trasy různých délek a náročností za doprovodu instruktorů, kteří před vycházkou a po návratu předváděli správnou techniku, cvičení s holemi a strečink.

Tak jako na každém zastavení čekaly na účastníky zkušené instruktorky, tentokrát Iva Černíková a Lída Brťková které seznámily přítomné s nordic walkingem, správnou technikou a provedly krátké instruktáže pro jednotlivé skupiny. Každý účastník obdržel startovní číslo a občerstvení. Potom již nic nebránilo vyrazit na stezky, kterých je v Kunratickém lese bezpočet. V odpoledních hodinách proběhla v areálu restaurace tradiční tombola a hodnocení akce.

Velké poděkování patří hlavně partnerům akce: Hl. m. Praha, Pražské energetice,a.s.,České unii sportu a samozřejmě pořadatelům: SK Outdoor,z.s., Českému klubu nordic Walking, WT Concept, a dalším partnerům, kteří podpořili dobrou věc!

Organizátoři i účastníci zahájení letošního 9. ročníku se shodli na tom, že se vše opět skvěle vydařilo!

Více informací o celém projektu Nordic Walking Tour 2017 najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz, www.skoutdoor.cz a FB.

Následující akce NW TOUR 2017 se koná již další v sobotu 21. dubna 201 ve Slavonicích, následuje 1. Máj v Unhošti s procházkou po unhošťských mlýnech.