Zhodnocení Slavonice 21.04.2018

Nordic Walking Tour Slavonice 2018  Memoriál Jirky Beneše

Datum konání akce: sobota 21.4.2018

Pořadatel: SK OUTDOOR, z.s. a Český klub nordic walking

Již popáté zavítal celorepublikový projekt Nordic Walking Tour do jihočeských Slavonic. Tradice je tradice – „Kdo jednou zavítá do Slavonic, nevzdá se jich ani za nic“, tak by mohlo znít heslo nejen příznivců nordic walkingu. Zúčastnění ví, o čem hovoříme :)

V sobotu 21. dubna 2018 ve Slavonicích panovalo od časného rána nádherné slunečné počasí a doslova letní teploty, které se k poledni začaly na sluníčku šplhat až ke 30 stupňům Celsia. Všechny příchozí vítaly děti z místní školy a školky, které zručně roztáčely hola hoop kruhy za doprovodu rytmické hudby DJ Danyho Zavadila a velmi vtipného moderování Míry Palána. Probíhaly soutěže všeho druhu, zúčastnění obdrželi poukázku na nejlepší slavonickou zmrzlinu u Itala a vítězové drobné odměny od Infocentra Slavonice. Jinak kruhy hola hoop roztáčeli nejen děti, ale i dospělí a byla to veliká podívaná, hlavně na některé…

Po registraci účastníků vycházek nordic walking se instruktorka severské chůze Víťa Benešová ujala instruktáže a rozcvičky. Následně se vyrazili obě skupiny na start. Ti, kteří šli dlouhou trasu, zamířili na vlakové nádraží, aby odjeli vláčkem do Urbanče a pochodníci kratší trasy vyrazili pomalu přes Montserrat do Mutišova.

„Dlouhá trasa“po příjezdu do Urbanče svižně vykročila v parném slunečním počasí poznávat krásy jihočeských luhů a hájů. Podél povodí Moravské Dyje jsme došli až ke mlýnu do Vnorovic, kde nás čekalo příjemné občerstvení v podobě studeného pivka Kozlíka. Zde převzali vedení skupiny místní znalci ze Slavonic, neboť naše instruktorka Víťa Benešová již spěchala do Mutišova,kde ji čekaly další kulturní aktivity na tradičních Mutišovských trzích. Stále příjemně naladěni jsme pokračovali přes další mlýny, jihočeské vesnice Holešovice a Mutnou až na poutní místo klášteru Montserrat. Odtud nás čekaly již poslední kilometry naší 11km báječné vycházky do Mutišova, kde jsme se potkali s účastníky krátké trasy. Všichni jsme si vychutnávali atmosféru tradičních Mutišovských trhů – stánky s místními produkty, tradiční řemesla, dobroty, hudba Kontušovka a zlatý hřeb této akce Módní přehlídka prvorepublikové módy, kde jednoznačně excelovala tanečním projevem a svým celým vystoupením naše vítězka Vítězslava:- ) – Víťa Benešová.

Po programu se obě skupiny odebraly na opět na vláček a nebývale přeplněný vláček nás odvezl zpět do Slavonic, kde proběhlo ještě zhodnocení akce a tradiční tombola – losování startovních čísel

Největší poděkování za velmi zdařilou akci patří Víťe Benešové a Věrce Fialové, které nejen, že vše připravily včetně značení tras, zajistily instruktáž chůze s nordic walkig holemi, doprovodný program a vše ostatní, co k hladkému průběhu takovéto akce patří.

Samozřejmě děkujeme hlavním partnerům této akce: Hotelu Růže, Bejčkův mlýn, spolu Volba pro Slavonicko a městu Slavonice.

Již se všichni těšíme na další návštěvu Slavonic, ale nyní nezapomeňte, že další zastavení NW TOUR 2018 se koná již na 1.máje v Unhošti, kde se také projdeme po mlýnech, ale unhošťských…
www.skoutdoor.cz , www.cknw.cz  http://www.nordicwalkingtour.cz/

http://www.skoudoor.cz/ a FB