Zhodnocení slavonického zastavení

Procházka krásnou přírodou České Kanady se v sobotu 23. 4. 2016 zdařila

Druhé letošní zastavení Nordic Walking Tour 2016 se uskutečnilo již tradičně v jihočeských Slavonicích. Letošní ročník se konal jako Memoriál Jirky Beneše. Jirka Beneš byl bezva kamarád … výborný člověk a zakladatel nordic walkingu v České Kanadě, přivedl nás před lety do Slavonic a bohužel letos v únoru podlehl dlouhé vážné nemoci. Proto i do budoucna plánujeme zachovat tradici této akce ve Slavonicích na jeho počest se stejným názvem.

S obavami o počasí se začali kolem deváté hodiny ranní trousit první zájemci o registraci, ale celorepubliková deštivá předpověď se nenaplnila a jak jsme si řekli: „Jirka nám to z nebe ošéfoval“ a my měli opět příjemné počasí občas protkané i slunečními paprsky.

Účastníky přivítal místostarosta Slavonic Ing. Karel Pavlů, který též poděkoval celému realizačnímu týmu za přípravu této pěkné akce.

Kolem 11 hodiny vyrazili na různě dlouhé tratě v několika skupinách za doprovodu zkušených instruktorek severské chůze – místní Víti Benešové a Martiny Vernerové, které před startem zorganizovaly instruktáž a krátkou rozcvičku. Ranní program byl zajištěn dětmi z místní školky a školy – roztočily náměstí s kruhy hula hoop a celý doprovodný program vtipně moderoval Míra Palán. Super pecky již tradičně pouštěl a dobrou náladu tvořil DJ Danny.

Trasy byly opět vedené jinak než v minulých letech, a tak se potvrdila skutečnost, že okolí Slavonic nabízí stále něco nového k objevování. Delší trasa cca 12 km vedla letos z náměstí kolem kostela sv. Ducha, přes Vlastkovec, kolem rybníků po Graselově stezce zpět do Slavonic. Kratší trasu vedla paní Fialová z infocentra a provedla též účastníky Graselovou stezkou kolem rybníků Dlouhého a Spuštěného. A jen tak pro zajímavost, abyste se měli na co těšit, už máme s místními znalci vytipované trasy na příští ročník. Opět to bude krásné a možná se podíváte i malinko za hranice České republiky.

V odpoledních hodinách v závěru akce proběhla tombola – slosování startovních čísel a krátké zhodnocení. Všichni zúčastnění včetně pořadatelů, zástupců města a Informačního centra Slavonice se shodli na tom, že příští rok se sejdeme opět na stejném místě

Zvláštní poděkování patří: Vítězslavě Benešové, paní Fialové z IC Slavonice, instruktorce Martině Vernerové, celému týmu Penzionu Bejčkův Mlýn a hotelu Růže ve Slavonicích za perfektní zázemí, městu Slavonice, České unii sportu a dalším. Těšíme se na Vás na dalších akcích Českého klubu nordic walking.