Zhodnocení Prokopské údolí 23.09.2017

Prokopské a Dalejské údolí opět ožilo veselým klapotem nordic walking holí. Nordic Walking Tour 2017 pokračovala v sobotu 23. září v Prokopském a Dalejském údolí

Ano, opět tuto sobotu organizátoři i účastníci zavítali do tohoto jedinečného přírodního celku, aby se zde zúčastnili další akce NW TOUR 2017. Naštěstí se nepotvrdila špatná předpověď počasí a vše vyšlo jak na objednávku. Již od časných dopoledních hodin se scházeli zájemci o vycházku v občerstvení U Prokopa, které pro tuto akci poskytlo bezvadné zázemí. Registrace probíhala od 9 do 11.30 hodin a již zaregistrovaní účastníci si krátili volnou chvíli něčím na zahřátí či výbornou domácí gulášovkou, kterou pro nás občerstvení U Prokopa připravilo. Tak jako na každém zastavení čekala na účastníky zkušená instruktorka, tentokrát Iva Černíková, která seznámila přítomné s nordic walkingem, správnou technikou a provedla krátkou instruktáž.

Tato sobotní akce byla zajímavá nejen svojí sportovní náplní, ale také svojí naučnou hodnotou, kterou nám poskytla geoložka. Eva Kadlecová. V lomu Mušlovka po celý dobu seznamovala příchozí účastníky s unikátním územím a doslova všichni si odnášeli nejen nevšední zážitek, ale také pár vlastnoručně nalezených zkamenělin. Sportovní část perfektně zajistila instruktorka NW Ivana Černíková (www.chuzeprozdravi.cz).

Přestože se ve stejném termínu konala celá řada sportovních a společenských akcí přišlo mnoho zájemců. Tato akce v sobě spojuje obojí, jedná se o sportovně společenskou akci.

Velké poděkování patří hlavně organizátorům a partnerům akce: Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Městské části Praha 5, SK Outdooru, WT Concept, Občerstvení U Prokopa a dalším.

Více informací o celém projektu Nordic Walking Tour 2017 najdete na www.cknw.cz a www.nordicwalkingtour.cz, www.skoutdoor.cz a FB.

Následující akce NW TOUR 2017 se koná v sobotu 7. října 2017 ve Zlatých Horách v Jeseníku.