Zhodnocení NW Slavonice 22.04.2017

Aprílová procházka krásnou přírodou České Kanady se v sobotu 22. 4. 2017 zdařila. Druhé letošní zastavení Nordic Walking Tour 2017 se uskutečnilo již tradičně v jihočeských Slavonicích. Letošní ročník se konal již druhým rokem jako Memoriál Jirky Beneše - výborného člověka a zakladatele nordic walkingu v České Kanadě.

Někteří účastníci se již v pátek dostavili do Slavonic a prodloužili si tak víkend plný zážitků a příjemně prožitého volného času, který Slavonice a jejich okolí nabízí. V sobotu kolem 9 hodiny se za mírného mrholení začali trousit první zájemci o registraci. Celorepubliková deštivá předpověď se úplně nenaplnila, počasí bylo vskutku aprílové – chvilku deštík, chvilku krásně sluníčko, až ke konci vycházky dlouhé trati přepadl účastníky pořádný liják, ale i to ke sportu a turistice patří. Nejsme přeci s cukru.
Účastníky přivítal místostarosta Slavonic Ing. Karel Pavlů, který vzpomenul vlídnými slovy právě na Jirku Beneše, svého kamaráda, pana učitele a vždy aktivně činného občana Slavonic. Poděkoval též celému realizačnímu týmu za přípravu této pěkné akce.

Kolem 11 hodiny vyrazili na různě dlouhé tratě v několika skupinách za doprovodu zkušené instruktorky severské chůze – Víti Benešové a paní Věry Fialové z Infocentra Slavonic. Víťa za pomoci „figuranta“ - předsedy Českého klubu nordic walkingu Radka Douši zorganizovala instruktáž a krátkou rozcvičku. Dopolední program byl zajištěn dětmi z místní školky a školy – roztočily i se svými rodiči náměstí s kruhy hula hoop a celý doprovodný program vtipně tradičně moderoval Míra Palán. Super pecky již tradičně pouštěl a dobrou náladu tvořil DJ Danny.

Trasy byly opět vedené jinak než v minulých letech, a tak se potvrdila skutečnost, že okolí Slavonic nabízí stále něco nového k objevování. Delší trasa cca 12 km vedla letos kolem pevnostního areálu, Památníku železné opony, Trojmezí a přes věhlasnou Maříž zpět do Slavonic. Kratší trasa byla naplánována stejným směrem kolem rybníků Vožralý, Dědek a zpět na náměstí do Slavonic. Již začínáme pomalu plánovat a konzultovat s místními organizátory trasy na příští ročník a určitě opět nebudete zklamáni.

V odpoledních hodinách v závěru akce proběhla tombola – slosování startovních čísel a krátké zhodnocení. Všichni zúčastnění včetně pořadatelů, zástupců města a Informačního centra Slavonice se shodli na tom, že příští rok se sejdeme opět na stejném místě.

Zvláštní poděkování patří: generálnímu partnerovi Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, Vítězslavě Benešové, paní Fialové a Ivetce z IC Slavonice, celému týmu Penzionu Bejčkův Mlýn a hotelu Růže ve Slavonicích za perfektní zázemí, Volbě pro Slavonicko, městu Slavonice a dalším. Těšíme se na Vás na dalších akcích Českého klubu nordic walking.