Zhodnocení Českosaské Švýcarsko 21.10.2017

 

Nordic Walking Tour 2017 – Českosaské Švýcarsko

21. 10. 2017

(8. ročník, tentokrát po zajímavých místech a překrásnou podzimní přírodou.)

 

Již od pátku 20.10.2017 se sjížděli účastníci z různých koutů republiky do Krásné Lípy a okolí, aby se zúčastnili předposledního zastavení Nordic Walking Tour 2017.

V sobotu dopoledne v zázemí Informačního centra v Krásné Lípě proběhla registrace účastníků, kteří mohli navštívit Dům Českého Švýcarska s mnoha regionálními a místními zajímavostmi, dát si ranní kávu v příjemném prostředí a popovídat o tom, co nás krásného ten den čeká. Před startem dorazila místní certifikovaná instruktorka nordic walking Jana Lemfeldová, která jen pro zajímavost má článek s doporučením tras na nordic walking v místní brožurce o krásách Českého Švýcarska, jenž obdrželi registrovaní účastníci. Po nezbytné rozcvičce všichni vyrazili na 12 km dlouhý okruh, na kterém bylo neustále co obdivovat, krásné výhledy, přírodní útvary a kulturní památky. Během vycházky se nováčci učili ten správný krok a tak Jana měla neustále co vysvětlovat. Velké poděkování patří místním znalcům, chalupářům Alici a Honzovi Baptistovým, kteří vybrali pěknou trasu s možností občerstvení v restauraci Na Fakultě v Kyjově. Všichni příjemně unaveni jsme se za krásného podzimního sluníčka vrátili do Krásné Lípy, kde proběhla tradiční tombola. Díky mnoha dárkům od sponzorů a partnerů vyhrál úplně každý. Někteří se rozjeli ke svým domovům, ale většina účastníků zůstávala do neděle. V Krásné Lípě ochutnali místní pivo Falkenštejn a po té se přesunuli do Doubice, kde následovala další krátká podvečerní procházka s mnoha zajímavostmi typu chalupa Karla Gotta a podobněJ Na úplný závěr této akce budou všichni rádi vzpomínat. Poseděli jsme ve Staré hospodě v Doubici, kde se všichni účastníci shodli na tom, že tento region má velký turistický potenciál a že se sem budou rádi vracet a bylo by vhodné zařadit opět tento region do příštích ročníků. Sobotní večer nám Honza Baptista jako vždy příjemně zpestřil svými vlastními hudebními schopnostmi a svými pěveckými schopnostmi Alice a Vláďa ho pěkně doplňovali. Bylo to fajn a těšíme se na další setkání. Tento region vřele všem doporučujeme, je zde stále co vidět a objevovat.

Pořadatelé: SK Outdoor,z.s., Český klub Nordic Walking a Centrum Českého Švýcarska, město Krásná Lípa

 

Zvláštní poděkování patří Generálnímu partnerovi Zdravotní pojišťovně ministerstva vnitra ČR, ale samozřejmě i městu Krásná Lípa a Centru Českého Švýcarska za propagaci této akce a poskytnutí perfektního zázemí.

       

Informace:      CKNW: Radovan Douša tel. 739 086 447, e-mail: radek@cknw.cz , http://cknw.cz/

                        www.facebook.com/nordicwalkingceskesvycarsko.

Centrum Českého Švýcarska: http://www.ceskesvycarsko.cz/#utm_source=firmy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-12974307