Závěrečné zastavení Nordic Walking Tour 12.11. Vrbice

Kdo má rád nordic walking a k tomu dobré víno, tak nemohl chybět uplynulý víkend ve Vrbici u Břeclavi. Konalo se zde závěrečné zastavení Nordic Walking  Tour 2016.

Již od pátečního dne se začali do malebné vinařské obce Vrbice sjíždět účastníci posledního zastavení NW TOUR ze všech koutů České republiky. Velké zastoupení zde měl region Středočeského kraje a Prahy, ale ani ostatní regiony se nenechaly zahanbit. Každý již měl předem rezervováno ubytování, takže hurá se ubytovat a začít koštovat. Po krásném pátečním večeru stráveném v restauraci u strýca Milana za tónů kytary a zpěvu Honzy Baptisty a dobrot domácí kuchyně se málokomu chtělo v sobotu brzy ráno vstávat. Proto byl předvídavě start tohoto zastavení posunut až na půl 11hod. Registrace začala v 9.30 hodin a produkční tým měl napilno. Tradiční podzimní počasí s ledovým větrem přesto přilákalo několik desítek příznivců tohoto krásného a zdraví prospěšného sportu. Není o čem, zahřejeme se přeci cestou sportem a samozřejmě zastávkami ve sklípcích, kde rádi „okoštujeme“ Svatomartinské víno.  Lidé se s nadšením registrovali, hole se půjčovaly a všichni natěšeni na zajímavou vycházku, tentokrát i celý produkční tým, vyrazili směr známá vinařská obec Kobylí. V Kobylí nás čekala malá zastávka u našich kamarádů nordikářů s ochutnávkou mladého vína rosé. A potom už pořádný táhlý kopec, který všem pěkně roztáhl hrudní koš a zbarvil tváře do červena. Pokračovali jsme směr rozhledna, republika Kraví hora a dolů do Bořetic. Některým se zastávka ve vinařské uličce a nádherných sklípcích Kraví hory trošku protáhla, ale to prostě k Jižní Moravě patří. Vichr mezi vinicemi nás doprovodil až zpátky na kopec do Vrbice, kde jsme si, příjemně unaveni a plní dojmů, dali něco na zahřátí a následovala tradiční bohatá tombola.

Navečer spousta z nás fandila našim děvčatům v tenisovém Fed Cupu, někteří odpočívali a připravovali se na večerní posezení ve sklípku. S místními – hodonínskými a dalšími moravskými příznivci nordic walkingu jsme se přátelsky rozloučili a pozvali je na oplátku zase na nějakou pěknou akci nordic walking k nám do Čech.

Když závěr sezony na Moravě, tak na celý víkend, jinak to snad ani nejde. Sobotní večer všichni přespolní účastníci trávili degustacemi a posezením ve sklípku u strýca Milana a prostě bylo nám všem fajn.

Poděkování patří místnímu klubu Nordic Walking Klubu v Hodoníně za perfektně připravenou trasu s krásnými zážitky, instruktorovi Mirkovi Levkovi a samozřejmě všem účastníkům.

Těšíme se na viděnou na akcích Nordic Walking Tour 2017 – přehled připravovaných akcí se již brzy objeví na webu a FB :)