Zahájení sezony 2016 Kunratice

Nordic Walking Tour 2016 byla zahájena v sobotu 16. 4. 2016 v Kunratickém lese

V sobotu 16. 4. 2016 byla zahájen již 7. ročník celorepublikového projektu Nordic Walking Tour 2016.

Příznivci toho zdraví prospěšného sportu se již tradičně sešli v areálu Restaurace Na tý louce zelený, kde probíhala registrace, start a cíl této velmi úspěšné akce.

Již od dopoledne se scházely hloučky ať již pravidelných účastníků, anebo těch, kdo si přišli vyzkoušet nordic walking poprvé v životě a chtěli tak učinit pod dohledem certifikovaných nordic walking instruktorů. Čekání na start jsme si mnozí zpříjemnili drobným občerstvením před vycházkou či návštěvou zajímavých stánků partnerů této akce. Byla možnost si prohlédnout či zakoupit různé modely holí Gabel, obuvi zn. Lowa, zdravých výrobků společnosti Wina lite či originálních přírodních výrobků z kozího mléka ze společnosti „Kozí pelíšek“ z Jílového u Prahy. Energii před startem jsme mohli doplnit kávičkou či jinou dobrotou od společnosti B-rink. Ani částečně oblačné počasí neodradilo skalní či nové účastníky a pod dohledem certifikovaných instruktorek Petry a Martiny mohla začít rozcvička a ukázka správné chůze s nordic walkingovými holemi. V 11.30 hodin vyrazily dvě skupiny desítek účastníků na dvě trasy této vycházky v délce 5 a 9 km.

Cesta podél Kunratického potoka byla opravdu pohlazením po duši. Kratší trasa byla vcelku nenáročná a na té delší byli uspokojeni i pokročilejší nordic walkeři, neboť viděli i zbytky hradiště a další zajímavosti na trase. Jediným snad drobným negativem bylo značení trasy, které nám před akcí a i v průběhu vycházky „nějací dobráci“ zničili, tudíž se tímto omlouváme všem, kteří během vycházky bloudili. Do cíle však dorazili nakonec všichni s úsměvem na tváři.

Kolem půl druhé se začala losovat tombola podle čísel na zakoupených vstupenkách. V tombole byly jako obvykle velmi zajímavé ceny a i když jsme nevyhráli, nelitujeme. Příjemné odpoledne strávené v pohybu v přírodě v kruhu našich rodin, přátel či nově nabytých kamarádů jsou pro nás tou nejlepší výhrou.

Velké poděkování patří hlavně partnerům akce: Praha – Evropské hlavní město sportu 2016, Česká unie sportu, Gabel, Garmin, SK Outodoor, Zdravě jíme, Nordic walking fitness, Český klub nordic walking a další.

Už teď se těšíme na příští sobotu do Slavonic!