Luhačovice - zhodnocení

Do Luhačovic se vydaly desítky příznivců nordic walkingu z celé České republiky.

Prázdninové zastavení Nordic Walking Tour mělo letos premiéru v lázeňském městě Luhačovice, v okolí Luhačovické přehrady a v okolí lázeňského městysu Pozlovice. Kdo měl zájem a čas, neváhal a dorazil za krásného letního slunného počasí v sobotu 30. července 2016 k Luhačovické přehradě. Nad očekávání organizátorů, kteří byli velmi mile překvapeni, přišly desítky příznivců nordic walkingu, tohoto zdraví prospěšného sportu z různých koutů naší republiky. Rádi jsme uvítali a pozdravili se s nordikáři z Beskyd, Znojma, Hodonína, Brna, ale i Třeboně, Prahy, Středních Čech a samozřejmě s místními. Kdo přijel či přišel, určitě nelitoval. Spousta účastníků z větší dálky spojila tuto akci s příjemně stráveným víkendem či prodlouženým víkendem v tomto lázeňském městě. Za skvělou přípravu, organizaci a propagaci této akce bychom chtěli v úvodu poděkovat hlavně garantovi tohoto zastavení, místnímu aktivnímu činovníkovi, sportovci Mirkovi Bětíkovi.

Parné letní počasí už od brzkého rána doprovázelo další zastavení Nordic Walking Tour u Luhačovické přehrady. Od 9 hodiny se začaly u hotelu vyhlídka registrovat desítky příznivců nordic walkingu, mezi kterými nechyběl ani Janek Vajčner, jeden z nejznámějších propagátorů a aktivních nordikářů v České republice, který vyhrál Mistrovství ČR a Slovenska v nordic walkingu a na Mistrovství Evropy v Německu se umístil na krásném 3. místě. Blahopřejeme!  Úvodem všechny přivítal předseda Českého klubu nordic walking Radovan Douša a předal slovo místnímu organizátorovi Mirkovi Bětíkovi. Ten přítomné seznámil se značením tratí, a kudy trasy povedou. Rozcvičku a instruktáže správné chůze provedla certifikovaná instruktorka Iva Černíková, která společně s Mirkem Bětíkem doprovázela účastníky na dlouhé trase. Velké poděkování patří hlavně městysu Pozlovice, kteří se na přípravě i samotném průběhu akce aktivně podíleli a věnovali spoustu cen do tomboly. Paní starostka Ing. Olga Tkáčová přivítala též jménem městysu Pozlovice všechny přítomné, byla velmi potěšena, že se zde akce koná a přislíbila i spolupráci a podporu v dalších ročnících. Jako správná nordikářka se aktivně zúčastnila a zvolila delší trasu. Před startem mohli přítomní navštívit stánek partnera tohoto zastavení Zdravotní pojišťovny ministerstva vnitra a něco se dozvědět o jejich produktech, výhodách pro pojištěnce či zdravém životním stylu.

Mirek Bětík připravil dvě nádherné trasy – kratší cca 6km a delší 9 km, které vedly okolím Luhačovické přehrady a skýtaly nádherné panoramatické výhledy. Po návratu všech účastníků následovalo zasloužené občerstvení v hotelu Vyhlídka a tradiční bohatá tombola, ve které vyhrál skoro každý. Výhry ve formě poukázek na lodičky či šlapadla na Luhačovické přehradě výherci ihned využívali, a tak se Luhačovická přehrada během chvíle jen hemžila výletníky na těchto „plavidlech“.

Krásný den někteří účastníci zakončili příjemným bonusem, který pro registrované účastníky zařídil městys Pozlovice. Všichni zaregistrovaní měli volný vstup do nádherného nově vybudovaného areálu koupaliště DUHA v blízkosti prostoru stratu a cíle u Luhačovické přehrady. Určitě jsme nebyly v Luhačovicích a okolí naposledy a budeme rádi, když se toto zastavení stane jedno z tradičních při pořádání Nordic Walking Tour i v dalších ročnících.

Hlavní poděkování patří generálnímu partnerovi, Lesům České republiky, s.p. a Zdravotní pojišťovně Ministerstva vnitra ČR, Městysu Pozlovice, Městu Luhačovice, společnosti Kare, hotelu Vyhlídka a dalším všem aktivně zúčastněným organizátorům akce.

Je pro nás velmi potěšující, že naše akce mají smysl a zúčastňuje se jich stále více lidí, kteří něco chtějí udělat pro své zdraví.

Více o naleznete na www.nordicwalkigntour.cz, www.cknw.cz a FB.

Rádi Vás uvidíme na dalším velmi zajímavém zastavení 3. 9. 2016 v Novém Městě na Moravě, které nám odstartuje přímo král – Král Himaláje, sportovec tělem i duší RADEK JAROŠ! Neváhejte a přijďte!